Σοκολάτες Alexandros: Η Νατάσα μας απαντά

Σοκολάτες Alexandros, η εταιρεία με τις υπέροχες σοκολάτες κάνει ανταπόκριση στο Olicatessen.

Βρήκαμε τη Νατάσα Κουσάκη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Αγοράς & Marketing και μας μίλησε για τα αγαπημένα μας προιόντα και την ιστορία τους. Ευγενική, έχει γνώσεις, μιλάει με χαμόγελο και είναι το πρόσωπο κλειδί για να σε πείσει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία σοκολάτα. Κάθε φορά που συναντιόμαστε, δεν καταφέρνουμε ποτέ να τελειώσουμε τη συζήτηση, ακόμη και αν γυρνάμε ολόκληρη μέρα σε εκθέσεις, παραγωγούς και επιχειρηματικά ενδιαφέρουσες επιχειρήσεις. Είναι ο άνθρωπος που δίνει προστιθέμενη αξία στη δουλειά του και πιστεύουμε κάπως έτσι συμβαίνει και στην εταιρεία Alexandros. Η σχέση αποτελεσματικότητας – δημιουργικότητας έχει χτύπησει κόκκινο στη ζωή της, γιατί πολύ απλά αποδίδει εύκολα και με περιεχόμενο.

Αν μου ανέθετε ο πρωθυπουργός να κάνω μια επιτροπή δέκα ατόμων περί ανάπτυξης του σύγχρονου ελληνικού brand name, η Νατάσα θα ήταν από τους πρώτους στη λίστα και με ισχυρό ρόλο. Ας δούμε τί μας είπε.

Πότε ξεκίνησαν οι σοκολάτες Alexandros

Η Alexandros Handmade Chocolate ξεκίνησε τη γλυκιά διαδρομή της το 1999, σε ένα μικρό εργαστήριο στην περιοχή του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ο ίδιος ο Αλέξανδρος, μόλις στα 22 του χρόνια, θα πειραματιζόταν με διάφορες συνταγές σοκολάτας που λάτρευε. Οι χειροποίητες δημιουργίες γίνονταν με τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που βγήκαν στην αγορά 100% στο χέρι, ήταν τα τρουφάκια σοκολάτας. Ήταν λαχταριστά στην όψη, μαλακά στην υφή. Όσο για τις γεύσεις, μπορούσαν να ξετρελάνουν κάθε ουρανίσκο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλών ειδών γλυκίσματα όπως τούρτες, σοκολατάκια με μάρζιπαν, πάντοτε ιδιαίτερα σε σχήμα, γεύσεις και συνδυασμούς. Το 2013 δημιούργησε τη σοκολάτα με τη δική του υπογραφή. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι για τις ελληνικές χειροποίητες σοκολάτες Alexandros.

Ομάδα Alexandros Handmade Chocolate
Συμμετοχή σε εμπορική έκθεση

Πόσες σοκολάτες Alexandros υπάρχουν στην αγορά

Οι σοκολάτες Alexandros φθάνουν σήμερα τις 40 διαφορετικές γεύσεις. Οι 19 ανήκουν στη βιολογική σειρά, όπου τόσο η κακαόμαζα όσο και τα υπόλοιπα συστατικά είναι βιολογικής καλλιέργειας. Οι 21 επιπλέον γεύσεις ανήκουν στη συμβατική σειρά. Κύριο χαρακτηριστικό και των 2 σειρών είναι η εξαιρετική ποιότητα των επιλεγμένων α’ υλών, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί που δημιουργούμε και η ισορροπία στη γεύση. Επίσης θέλοντας να προσφέρουμε επιλογές για όλους τους καταναλωτές μας, ανάμεσα στις γεύσεις μας, οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να βρουν:

  • 2 σοκολάτες χωρίς ζάχαρη –υγείας και γάλακτος με στέβια,
  • Σοκολάτες χωρίς γλουτένη. Συγκεκριμένα αυτές είναι όλες οι γεύσεις της βιολογικής μας σειράς, με εξαίρεση τη σοκολάτα υγείας με δεντρολίβανο & παξιμάδι,
  • Αλλά και σοκολάτες κατάλληλες για vegan (σοκολάτες υγείας) καθώς η συνταγή δεν περιέχει τίποτα το ζωικό. Παρόλα αυτά όπως αναγράφουμε και στη συσκευασία, «μπορεί να περιέχουν ίχνη από γάλα» καθώς αυτό χρησιμοποιείται στη γραμμή παραγωγής μας για άλλα προϊόντα μας.
40 σοκολάτες Alexandros
Ποικιλία σοκολάτες Alexandros

Ποιες 3 σοκολάτες Alexandros ξεχωρίζει το κοινό

Αν πρέπει να επιλέξουμε μόνο 3,  σίγουρα από τις κορυφαίες στην προτίμηση του κόσμου είναι οι :

Τι άλλα προϊόντα παράγει η εταιρεία

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μας είναι προϊόντα όπως οι μπάρες ενέργειας, οι πραλίνες και οι τρούφες κακάο. Αυτά τα προμηθεύουμε σε καταστήματα που ψάχνουν για τους πελάτες τους εκλεκτά προϊόντα που μπορεί να είναι γνωστά ως είδος μεν, αλλά δεν είναι βιομηχανοποιημένα. Είναι χειροποίητα και έχουν μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα , τα υλικά και τη γεύση τους.

Σε πόσες χώρες εξάγετε

Η εξαγωγική μας δραστηριότητα μετρά πάνω από 20 χώρες, μεταξύ αυτών αρκετές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ωστόσο είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε καταφέρει, έστω και με μικρότερες ποσότητες, να ταξιδέψουμε τις σοκολάτες Alexandros μέχρι και τον μακρινό Καναδά και την Αυστραλία. Οι πιο δυναμικές αγορές για εμάς είναι αυτές της Μέσης Ανατολής, με τη Σαουδική Αραβία, το Λίβανο και το Κουβέιτ να ξεχωρίζουν.

Παραγωγή σοκολάτα με φουντούκια
Κατά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας

Αγαπημένη σου σοκολάτα που δε μπορείς να αντισταθείς

Ανάμεσα σε 40 γεύσεις, μου βάζεις πολύ δύσκολα! Θα μπορούσα να σου πω έστω το top3 , με μια από το κάθε είδος. Λατρεύω την υγείας με το φυστίκι Αιγίνης, τη γάλακτος με την καρύδα (βιολογική) και τη λευκή σοκολάτα με τη φράουλα και το γιαούρτι (βιολογική).  Αυτό που αγαπώ στις σοκολάτες μας είναι οι τόσο καθαρές γεύσεις της ίδιας της σοκολάτας. Επιπλέον όμως όλα τα συστατικά είναι εκλεκτά. Μπορώ να τις απολαύσω είτε ως έχουν, είτε να προσθέσω μικρά κομμάτια τους μέσα στο γιαούρτι μου, στα δημητριακά μου, είτε σε γλυκά που φτιάχνω και να απογειώσω τη γεύση τους.

Ποια σοκολάτα δώρισες τελευταία και σε ποιον

Ήταν η λευκή σοκολάτα Alexandros με φράουλα & γιαούρτι που την πρόσφερα στην αγαπημένη μου γιαγιά, η οποία ξετρελαίνεται με τη συγκεκριμένη γεύση. Όπως λέει:

είναι γλυκιά αλλά έχει μέσα και αυτό το «ξινούτσικο» που μου αρέσει (χαχαχα)

Θέλουμε να μας πεις μια ιστορία σοκολάτας

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ γλυκιά ιστορία από μόνη της. Αυτό που κρατώ ως φυλαχτό όμως, είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου όταν μαθαίνει ότι οι σοκολάτες Alexandros είναι ελληνικές. Επίσης μου αρέσει όταν ανακαλύπτουν τη μεγάλη ποικιλία σε συνδυασμούς. Λατρεύω να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα όταν γεύονται τις σοκολάτες μας και να ακούω τους λόγους που κάνουν τον καθένα να ξεχωρίζει την αγαπημένη του γεύση!

Φανέρωσε μας ένα μυστικό

Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από 3 νέες σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα, γάλακτος και λευκή  από διαφορετικά  χαρμάνια,  σε μικρότερη συσκευασία των 35 γραμμαρίων. Είναι ιδανικές για mini bars ξενοδοχείων, που θέλουν να προσφέρουν εκλεκτά ελληνικά προϊόντα στους επισκέπτες τους. Η νέα αυτή σειρά έχει μέσα και έξω τον χαρακτήρα και τη ματιά του ίδιου του  Αλέξανδρου. Έχει δημιουργήσει με πολλή αγάπη τόσο τις συνταγές για την κάθε σοκολάτα ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις, τα αρώματα και οι υφές από την κάθε μια. Έχει επιμεληθεί επιπλέον και τη συσκευασία αφού το εικαστικό της είναι από καρπούς κακάο που ο ίδιος έχει απαθανατίσει σε ταξίδι του, σε καλλιέργειες κακάο που επισκέπτεται και επιλέγει για τις Alexandros Handmade Chocolate.

Τρεις νέες μοναδικές γεύσεις σοκολάτες Alexandros
Νέες Σοκολάτες Alexandros

Γράφει ο Αλέξης Στεφανίδης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *