Συρόν - Ποντιακά Ζυμαρικά!

Συρόν – Ποντιακά Ζυμαρικά

Συρόν – Ποντιακά Ζυμαρικά! Ή για εμάς τους Πόντιους τα ζυμαρικά στα καλύτερά τους.

Πιο γρήγορα δε γίνεται. Τα συρόν είναι έτοιμα, προψημένα ζυμαρικά, γι’ αυτό και η προετοιμασία τους είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Τα πήραμε από το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου, μέσω του Olicatessen. Τη δύσκολη δουλειά την έκαναν οι κυρίες του συνεταιρισμού για εμάς:

  • ένα ζυμάρι (αλεύρι και νερό) ανοίγεται σε φύλλο και ψήνεται στο τζάκι,
  • δίνεται στο ζυμαρικό το σχήμα του, και
  • ξανά ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Η γεύση ξεχωριστή, αφού ψήνεται στη φωτιά.

Βήματα:

  1. Βάζουμε τα συρόν σε ένα ταψάκι (μία συσκευασία ή 300g), το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να τα στριμώχνουμε πολύ.
  2. Ρίχνουμε από πάνω βραστό, αλατισμένο νερό (μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι) μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν. Περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσουν.
  3. Παραδοσιακά, περιχύνουμε με βούτυρο (3-4 κουταλιές) που έχουμε πρώτα κάψει. Εμείς, αυτή τη φορά, προσθέσαμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (πρόσθεσα και λίγη ρίγανη).
  4. Προσθέτουμε μισή σκελίδα σκόρδο σε 300g στραγγιστό γιαούρτι, και το απλώνουμε πάνω από τα συρόν.
  5. Και τρώμε!

Συρόν – Ποντιακά Ζυμαρικά! Η επιτομή της Ποντιακής διατροφής! Τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να παραλάβουμε και περέκ :-)

Πολλούς χαιρετισμούς από Τάμπερε – Κώστας (ps. θα τα λέμε συχνά!)

facebook / instagram

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *